2011. június 26., vasárnap

Horváth Tibor: Könyvtárosok kézikönyve 4. - Jelenlegi ára: 3 610 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Könyvtárosok kézikönyve 4. köt. A könyv listaára: 3880 Ft. Leírás:
A Könyvtárosok kézikönyve most megjelenő negyedik kötete az információtudomány határterületeivel foglalkozik. Annál is inkább indokolt e diszciplínák bemutatása, mert a könyvtárat jó száz éve már az összes tudomány segédtudományaként értelmezték. Bár a kifejezés helytelen, arra mindenképpen rávilágít, hogy a könyvtár- és információtudomány szorosan kötődik az egyetemes emberi tudáshoz. Ha azt vizsgáljuk, hogy a korábbi kötetekben már helyet kapott szövegtan, tudománymetria és tudományrendszertan ismeretanyagán kívül mely tudományterületekkel áll szoros kapcsolatban a könyvtár, az információ tudománya, három jól körvonalazható tudománycsoportot lehet megjelölni. Ezek egyikét a könyvtár és társadalom kapcsolatai alkotják: az olvasás és könyvtárszociológia, amely az olvasási, ismeretszerzési szokásokat, az olvasmányok és az olvasói ízlés változásait, valamint a könyvvásárlási, könyvtárhasználati szokásokat vizsgálja az olvasáslélektan, amely általános lélektani, irodalompszichológiai és befogadás-lélektani vonatkozásokkal is rendelkezik az olvasáspedagógia, amely az olvasás megtanításán túl feladatának tekinti a olvasáson keresztül történő személyiség-építést is valamint a jogtudomány, amely ebben az esetben a könyvtári szolgálat jogi szabályozását jelenti. A határterületek második csoportját a technikai tudományok képezik: ide tartoznak a könyvtár gépesítési, automatizálási kérdések, a számítógép, a helyi hálózatok, a világháló könyvtári alkalmazási lehetőségei, a digitális könyvtár és a virtuális világkönyvtár megvalósításának tervei és gyakorlati lehetőségei a könyvtári állomány megőrzésének és védelmének módszerei végül a könyvtár épületével, építésével és berendezésével kapcsolatos ismeretek. A kézikönyv fejezeteinek harmadik, utolsó csokra divatos témával, az információs és könyvtári szolgáltatások menedzselésével, a könyvtár gazdaságtanával, valamint a könyvtári és információs munkához, szolgáltatásho z kapcsolódó PR tevékenységgel foglalkozik. - A könyvtár- és információtudomány területén dolgozó, valamint a leendő szakemberek, egyetemi és főiskolai hallgatók kötelező irodalmának tekinthető kötetet a szakterületek legjobb művelői, ismerői (Gereben Ferenc, Nagy Attila, Katsányi Sándor, Haraszti Pálné, Horváth Péter, Kastaly Beatrix, Papp István és Mikulás Gábor) írták, és fejezetenként friss és gazdag irodalomjegyzékkel egészítették ki azok számára, akik a részterületeken tovább szeretnének tájékozódni. Minden könyvtártípusban beszerzendő kiadvány. ISBN: 963-389-964-3A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 3 610 Ft

Az aukció vége: 2011-06-28 14:30
. Horváth Tibor: Könyvtárosok kézikönyve 4. - Jelenlegi ára: 3 610 Ft

Fontos